Opening for Junior Ekonomiansvarig / Controller

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk internationell miljö? Nu söker vi en ekonomiansvarig för en tillsvidareanställning. Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik (ISDP) är en oberoende och icke-vinstdrivande tankesmedja med huvudkontor i Stockholm. Institutet arbetar för att öka förståelsen för internationella relationer, med fokus på sambandet mellan konflikt, säkerhet och utveckling. Institutets geografiska fokusområden är Asien och Europas närområde med Asienprogrammet respektive Sidenvägsprogrammet. På Institutet arbetar ca 18 anställda samt ca 10 gästforskare och praktikanter.  

Arbetsuppgifter  

Positionen kräver såväl självständigt arbete och mycket eget ansvar som nära samarbete med Institutets direktörer, administrationsavdelning och projektledare. Du kommer att ansvara för Institutets ekonomi och överse att respektive projekt håller budget. Dina arbetsuppgifter kommer framförallt att inkludera budgetarbete och uppföljning (hela Institutet, projekt samt likviditet), projektrapportering mot finansiär samt överse den löpande bokföringen, ekonomihanteringen och framtagandet av årsredovisningen. Du kommer kontinuerligt arbeta för att förbättra processer samt intern styrning och kontroll. Du är föredragande inför styrelsen och arbetar i Institutets ledningsgrupp tillsammans med direktörerna. Du kommer arbeta tätt med personen på administrationsavdelning som arbetar med den löpande bokföringen på Institutet. Du kommer även ansvara för en del IT-relaterade ärenden och personalrelaterade ärenden tillsammans med Institutets VD.   

Personliga egenskaper  

Som person är du ansvarstagande, självgående, initiativtagande och har förmåga att självständigt driva utvecklingsfrågor från start till mål. Du är noggrann, strukturerad och ordningsam och kan hålla i det strategiska arbetet parallellt med det löpande arbetet. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och kan anpassa din kommunikation efter olika målgrupper då du kommer att samarbeta med många olika personer i olika roller. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Flertalet av våra anställda och praktikanter har utländsk bakgrund, varför mycket god engelska men även flytande svenska är en förutsättning.  

Kvalifikationer  

 • Ekonomisk universitets- eller högskoleutbildning, gärna med inriktning på redovisning 
 • 2-3 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
 • Goda kunskaper i Excel 
 • God ekonomisystemvana 
 • Förmåga att arbeta självständigt och i grupp 
 • Noggrann, metodisk och ansvarskännande 
 • Sinne för planering och god analytisk förmåga 
 • Flytande svenska samt mycket god engelska 

Det är meriterande om du har  

 • Erfarenhet av löpande bokföring och rapportering 
 • Erfarenhet av budget, månad- och årsbokslut 
 • Erfarenhet av Visma eEkonomi och Visma lön  
 • Erfarenhet av personalansvar eller ledarskap
 • Erfarenhet från ideeller organisationer  

Anställningen är en tillsvidaretjänst som inleds med sex månaders provanställning, med start omgående. Anställningen är på Institutets huvudkontor i Nacka.  

Välkommen med din ansökan!  

Låter tjänsten intressant? Vänligen inkom med din ansökan innehållande CV och personligt brev till recruitment@isdp.eu med titeln ’Junior Ekonomiansvarig / Controller’.  Ansök omgående då intervjuer sker löpande. Vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom rekryteringsprocessen kan avslutas så snart vi hittar rätt kandidat.  

Kontaktperson  

Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Tasmin Hoque, Chief Financial Officer, på thoque@isdp.eu